Японският производител Nissan продължава да преживява тежък период, започнал още с отстраняването

...
Японският производител Nissan продължава да преживява тежък период, започнал още с отстраняването
Коментари Харесай

Nissan свива производството с 1 млн. коли годишно

Японският производител Nissan продължава да претърпява тежък интервал, започнал още с отстраняването на някогашния изп.директор Карлос Гон. Сегашната обстановка с пандемията от коронавирус допълнително утежнява ситуацията, което кара управлението на японския производител да търси способи за изплъзване от рецесията.

Шефовете на Nissan приготвят нов проект за преструктуриране, който ще бъде разгласен през май. Първата точка от него ще бъде понижаване на годишния размер на произвеждане с 1 млн. автомобила. Това значи, че в компанията ще се слагат за цел 5 млн. продажби на година, а не 6 млн., както беше при предходния общоприет шеф Хирото Саикава.

Очакванията са новият проект да бъде приключен през март 2023 година, като намаляването на продажбите ще има съществени последици за Nissan. Предполага се, че 3 или 4 от заводите на компанията ще бъдат закрити, което ще докара и до редуциране на 10% от служащите.

В момента компанията търси кредитна линия на стойност $4,6 милиарда, откакто разгласи най-големите загуби в историята си – $238 млн. за интервала октомври-декември 2019 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР